Domácí housky

Domácí housky
Do mísy dáme asi půl kila hladké mouky, v ní uděláme důlek, do kterého nalijeme necelý čtvrt litr vlažné vody, rozdrobíme půl kostky droždí, přidáme polévkovou lžíci cukru a necháme vzejít kvásek. Po vykynutí kvásku zamícháme, přidáme špetku soli, dvě lžíce oleje a pořádně prohněteme (podle potřeby buď přidáme trochu mouky nebo vody), a necháme přikryté utěrkou na teplém místě kynout. Vykynuté těsto znovu lehce propracujeme a vytvarujeme housky nebo rohlíky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Necháme ještě asi deset minut kynout. Zapneme troubu, housky potřeme mlékem (vajíčkem), posypeme kmínem, mákem nebo sezamovým semínkem a v mírné troubě pečeme asi deset minut.

Dobrou chuť
Příspěvek byl publikován v rubrice Lidová tvorba, Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.