| |

Na každý měsíc roku

připadá jedna určitá květina. Jaká je ta vaše?

Leden – karafiát
Karafiáty jsou plné velkých emocí. Tento „květ bohů“ můžeme nazývat i „květinou lásky“. A také v lednu narození jsou prý výjimečně přátelští, milující a romantičtí.
Únor – fialka
Fialky jsou stejnou měrou loajální a pozorné, stejně jako skromné. A tyto ctnosti mají i únorové děti.
Březen – narcis
Pokud byste si mysleli, že lidé narození v březnu mají sklony k narcismu, budete se mýlit. Tyhle velikonoční zvonky znamenají nový začátek, štěstí a odvahu.
Duben – sedmikráska
Je možná tou nejjednodušší květinou, zato ale i tou nejmilejší na našich loukách. Sedmikrásky symbolizují štěstí a opravdovou radost. Lidé slavící svoje narozeniny v dubnu se dokážou v životě těšit z maličkostí.
Květen – konvalinka
Tyto něžné květinky jsou spjaté neodmyslitelně s květnem. Konvalinky září čistotou a dokonalou krásou. I květnoví lidé jsou půvabní, elegantní a skromní.
Červen – růže
Kdo chce znát význam růže, musí se zaměřit na její barvu. Zatímco červená znamená vášeň, bílá vyjadřuje nevinnost, žlutá zase přátelství a růžové se připisuje krása. A stejně mnohostranné jsou i červnové děti.
Červenec – Delphinium (stračka)
Tato květina vyjadřuje lehkost, srdečnost a štěstí. Symbolizuje také silnou a ochranitelskou vazbu k blízkým osobám.
Srpen – mečík
Do výšky rostoucí mečíky neoplývají jenom silou, ale také krásou. Jsou symbolem silného charakteru a vytrvalosti – stejně jako srpnové děti.
Září – astry
Kdo dostane kytici aster, ten se projevuje respektem a úctou. Astry představují moudrost a důvěru – právě jako lidé narození v září.
Říjen – měsíček
Měsíček má léčivé účinky, proto ho často najdeme jako součást různých mastí. Ale znamená také teplo a empatii – vlastnosti, kterými se pyšní říjnoví lidé.
Listopad – chryzantéma
V šedivých listopadových dnech přinášejí chryzantémy barvy do života. Představují čestnost, radost a přátelství – stejně jako děti narozené v listopadu.
Prosinec – vánoční hvězda
Koupíte ji jen v posledním měsíci roku, a ne nadarmo se jí říká také „hvězda lásky“. Kromě lásky ale tato květina vyjadřuje slavnost a úspěch. A to stejné se říká o lidech narozených v prosinci – totiž že jsou zábavní, společenští a ctižádostiví.

Podobné příspěvky