SALKO

600ml mléka /čerstvé plnotučné/
200g cukru krupice
40g másla

Všechny ingredience přivedeme k varu, pak maličko snížíme plamen, vaříme cca 25 minut. Po celou dobu vaření trplělivě mícháme. Vypadá to, že se nic neděje, ale ke konci doporučené doby už na pohled hezky zhoustne. Ideální čas to vypnout a přelít do připravené nádobky. Jakmile začne v nádobě chladnout ještě trochu zhoustne. Chuťově opravdu k nerozeznání od kupovaného, nedá to žádnou práci a náklady na výrobu minimální. Doporučuju!
Ještě bych ráda dodala, že je nejlepší dělat v co největším hrnci. Čím větší dno, tím rychleji bude uvařeno.

Ať se povede, hodně štěstí.
Příspěvek byl publikován v rubrice Lidová tvorba, Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *